El significat del seu nom és "pur", està associat a l'element èter i al so.

Està centrat al coll, al voltant del coll. Té influència en la comunicació i en l'expressió, l'oïda i la telepatia.

Controla i energitza la gola, les glàndules tiroide i paratiroide, el sistema limfàtic, l'aparell vocal i bronquial, el canal alimentari i l'oïda interna.

És el centre responsable del rejoveniment i la longevitat, de la ment inferior o concreta i del creatiu superior.

Els ioguis pensen que amb aquest chakra activat, la persona és capaç de separar les funcions del cos mental de les dels cossos inferiors. s'arriba a la claredat al costat de la comprensió i una nítida percepció del Dharma.

Es pren consciència per primera vegada que els mons interns són reals i que existim en el món subtil i físic simultàniament.

És gràcies a aquest chakra que la persona pot transformar altres formes d'energia humana en goig incondicional i que sigui possible.

És una línia divisòria d'aigües, totes les freqüències dels chakres inferiors poden ser elaborades i transformades en goig incondicional.

Una vegada que el Prana pot fluir a través de l'es pot romandre ferm enfront de l'oposició i dir que no, de manera que és sinònim d'integritat personal. Es transcendeix la por, el JO SÓC emergeix i pot expressar-se en qualsevol situació.

  • Qualitats: relació fraternal amb els altres, diplomàcia, consciència col·lectiva, ser testimoni del que succeeix al voltant sense involucrar.
  • Òrgans: coll, espatlles, braços, boca, cara, llengua, orelles i sentit.
  • Correspondència: N 16, blau, dissabte, èter, safir, Saturn.
  • Rayo: blau, setze pètals.
  • Virtuts: Tendresa, humilitat, tolerància, simpatia i paciència.
  • Mantra: SIEM-Buam