Es troba ubicat a la vuitena vèrtebra, a l'altura del cor, és responsable de tota compassió i amor sense egoisme, de la transcendència i el discerniment.

El seu nom en sànscrit significa "imbatut".

Quan està activat estimula la vitalitat i l'activitat en el cervell, tonifica el sistema glandular i activa la secreció interna.

És el centre de les emocions superiors o depurades, atorga la saviesa divina, l'estabilitat, la paciència i l'equilibri mental davant el sofriment o el plaer. Està relacionat amb el del plexe solar per que tots dos són emocionals i quan s'agita un afecta a l'altre, per això les emocions negatives tenen efecte perniciós sobre el cor.

Passar del plexe solar al cardíac és canviar el sentit del "jo" i reconèixer que va més enllà de la definició.

En el seu aspecte transcendental és la font de llum-amor, no només humana sinó Divina, que en el Nou Testament es descriu com "rius d'aigua de vida".

La glàndula de l'estafa està situada sobre el chakra del cor i és la responsable del sistema immunològic del cos físic, per això si l'energia d'aquest chakra està bloquejada la funció d'aquesta glàndula també ho estarà i el sistema immunològic serà suprimit.

És la porta al cos astral i regula la qualitat i les interaccions d'alegria, dolor, por i ira.

D'estar bloquejat el chakra no permetria el fluir normal de les emocions i la persona s'alteraria, tindria dificultat de romandre equilibrada pel que l'energia no podria fluir del cos físic als cossos subtils.

Se l'anomena la porta de l'ànima, on habita Déu, on tot el seu amor es diposita, encara que no ho estimem a ell, Ell ens estima i té accés a la persona en la seva multiplicitat.

  • Qualitats: existència de l'ésser, amor, alegria, goig espiritual, confiança, seguretat, respecte, sinceritat, desafecció.
  • Òrgans: cor, pulmons.
  • Correspondència: N 12, vermell robí, divendres, aire, robí, Venus.
  • Rayo: rosa, 12 pètals.
  • Virtuts: simpatia, tolerància, devoció, exactitud, energia i sentit comú.
  • Mantra: TIUNG-SUNG